|
| | POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE | |
| |
Autori | Mesazh |
---|
Davidon V.I.P i forumit

Numri i postimeve : 1846 Age : 25 Vendodhja : STRUGE Registration date : 11/08/2008
 | Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:52 am | |
| SI NDIHEM PA TY??? ^^^^^^^^^^^^
Ku me ike ku humbe ku u tretė njė plage ne zemėr me mbete njė zjarr qė kurr nuk shuhet njė emėr qė perjete ruhet
Se di c'me ndodh kur jam me ty Kur me shikon me ata sy Kur me buzeqesh me ledhaton Koke e kėmbė ti me pushton.
S'e di se c'ndjen kur me ke pranė Kur te dy vetėm rrimė menjane Kur koken ve tek gjoksi im S'e di a e ndjen shpirtin tim ?!
S'e di c'mendim ke ti pėr mua Kur te shtrengoj por s'them te dua Kur them se vdes pėr buzėt e tua S'e di a me beson ti mua?
S'e di c'do tė ndodhė me ne te dy Sikur tė mos jem mė me ty Sikur kjo ender te ndalet njė ditė S'e di a do tė shoh me o drite?
S'e di pa ty ēdo bėj o yll Pa ty kjo botė me duket njė pyll Pa ty kjo botė s'do kėtė kuptim S'e di o fiksim i trurit tim.
S'e di valle a do tė duroj Pa e puthur me atė goje Pa e prekur me atė dorė S'e di a do ndjej me nxehte a bore.
S'e di sa gjatė do tė vazhdoje Por di sa shumė te dėshiroj E di sa shumė ti me gezon Kur pak vėmendje me kushton.
E ndjej se shumė do tė te dua Sa kohe kėto buzė do me puthin mua Sa kohe qė zemra do t'me punoje Emrin tėnd do tė kem ne goje.
S'e di sa shumė do tė zgjase kjo jetė S'di si do shkoje ne te vėrtetė Por diēka di me siguri : Ajo qė dua je veē.......... Ti. |
|  | | Davidon V.I.P i forumit

Numri i postimeve : 1846 Age : 25 Vendodhja : STRUGE Registration date : 11/08/2008
 | Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:52 am | |
| Vargu im ēalues. E qendis bregdetin e ketij muzgu me gjurmet e mia, qe prape vetmuese enden e veniten, si rete mbi horizont, njera pas tjetres. E behen trishtuese ato tallaze qe rrotullohen shkumbuese mbi therrmiat e reres, si ēdo sekond, pa Ty qe vazhdimesine me frymezon. Nje tjeter bregdet shtrihet pertej. Gjurmet e tua i shprush e njejta vale, qe perēart percjell ndjenja te trazuara, me pulhirten dembele qe dal-ngadale mesyn drejt diellit qe avis mes duarve. E palos distancen, se kam shume mall, te di, se ku mrizon zemra ime e ndare. Ketu ne skaj te vargut tim ēalues, ky qiell nuk flet por vetem tkurret ne bluhin e vet, e behet me i thelle tek me len ne medyshjen e zeze. Ah qiell, po me gllaberon zjarrin qe me ndezi madherishem. Ah muzg, po ma ēakerdis fatin me lojrat e tua krejt te pa-hijshme, per nje viktime si mua, viktime dashurie. |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:53 am | |
| Kur ty s'te shoh ,nuk qaj ,nuk renkoj Mendjen nuk humbas kur te degjoj Megjitheate kur kohe ri pa te pare Diēka me mungon ,ndjej mallin te me mare Dhe veten pyes une me kureshti Miqesi te jete kjo ? a dashuri?
Kur dora ime tenden e mbeshtjell Zhytem e dashur ne paqe te thelle Dhe jeta shkon e nderohet ne nje ender Por e zgjon pa pritur rrahja e fort ne zemer Qe kureshtare pyet perseri: Miqesi te jete kjo ? a dashuri ?
Kur kengen varg pas vargu per ty ngrita Nga shpirti poetik diktat nuk prita; Por i habitur s'mora vesh as vete Mendimet ,rima ,si erdhen kaq lehte? Dhe pyeta se fundmi perseri: Miqesi po me inspiron ? a dashuri? |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:53 am | |
| ne ballkon rija une, ne dirtare rije ti buk me gjap haja une, buk me gjalp haje ti nje here e lepja une ,nje here e lepije ti o ca dashuri qe benim, ca dashuri |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:54 am | |
| Buzėmbrėmje te liqeni
E vetmuar te liqeni qėndroj E hedh njė gurė me njė ofshamė Luleve tė zemrės u bie polemi Sa kisha dashur tė t'kem pranė Dhe tė t'stėrpik me ujė liqeni... |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:54 am | |
| Lamtumira e fundit
S'KAM DASHUR KURRE TE TE LENDOJ, SE TE KAM DASHUR, PO TI ME IKE, ME LARGOHESH, NDAJ DHE UNE IKA, PO TE LE.
S'BESOJ SE DO TE LENDOHESH SHUME, TI ENDE S'DIN C'ESHTE DASHURIA, NDAJ S'MUNDE TA KUPTOJE DOT, PRUSHIN E NDJENJAVE TE MIA.
VEC BUKURISE SE PAKURSYER, NATYRA GJE S'TE KA DHURUAR, ISHE NJE GONXHE QE NUK CELE, U VYSHKE QE PA LULEZUAR.
DHE PSE E KAM KAQ VESHTIRE, PO TE PERZE NGA ZEMRA IME, ME MIRE NDRICO SI YLL I LARGET, DHE ME DIL VEC NE ENDERRIME.
PAS MEJE DO TE VIJNE TJERAT, DHE DO TE PUTHIN PUTHJEN TIME, E TI ASHTU SI DHE ME MUA, DO SHKRIHESH NEPER PERQAFIME.
E DO TIU THUASH HIPOKRITE, "O, SA TE DUA SE THEM DOT" EDHE NJELLOJ SI DHE ME MUA, FARE ME KOT DO DERDHESH LOT.
UNE GJER TANI ISHA E NXEHUR, NUK E MOHOJ QE PRAPE TE DUA, SIKUR TE PUTHESH ME GJITHE BOTEN, ASNJE S'DO TE TE PUTH SI MUA.
UNE VETE JAM E LENDUAR, E NDOFTA TE LENDOVA SHUME, KUSH VALL DI TE PERKDHELE, ASHTU SIC PERKEDHELJA UNE.
MEGJITHATE PO TE UROJ, U BEFSH PRAPE YLL E LESHOFSH NURE, ME PAS BESOJ SE EDHE PER MUA, DO CELE ME GAZ NJE TJETER LULE.
MBI NDJENJEN TONE RA DEBORE, GJITHCKA ME TUTJE ESHTE E KOTE, PRA LAMTUMIRE, VEC LAMTUMIRE, SE MIRUPAFSHIM STE THEM DOT |

| TI
Ti fshehur rrin pas shkronjave E ne imagjinaten time je prap TI
Nje ikone dy pastaj tri dhe nje klik
Mbyllet .
Prap hapet nje ikone dy tri
Pa fjale Dhe pastaj pas perdes trishtimi ze vend
Nje klik prap ben zhurme
Kerkoj kerkoj them me vete qka kerkoj |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:56 am | |
| NESE
Nese ne deren tende trokitur do te kem Mos ia ve dryrin se te hyj nuk dua
Te kam sjellur veq ato lule Lulet qe kurre nuk mi kishe dhuruar
Gjethet e tyre nje nga nje rane ne mes rruges qe asnjeher nuk shkela
Sa keq qe luleve aromen su mora Luleve qe ende si qeli pranvera |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:56 am | |
| Dy yje.
U pane dy yje sysh mes tyre dhe kete nate, - shpejt u skuqen, - boten ndriēuan. U aviten dhe flertuan bashke shume gjate, - pastaj u puthen, - u dashuruan. U perqafuan prej shikimeve te mia tinzare, - e u turperuan, - udhen moren. U kredhen ne te artat rreze krrepuskolare, - ku dhe jetuan, - me qiellin prore. |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:57 am | |
| sa shume te kam pritur te me vije si cdo nate me fjalen tende qe qan dhe malin
sa shume vetmi sonte kam jetuar e ti ku ta di ne cfare rrugesh e shetisje kohen
jam ketu ketu ne pritjen qe su sos kurre dhe sonte nuk e di qka pres ty apo ikjen |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:58 am | |
| Ftojake ēapkene.
Ftojake ēapkene, qe perkedhel hareshem me trupin tend te njome, me gershetat e tua flladin e lehte te veres; ate qe te deh vullnetin e te vjedh dritherimen, ah, ate te emblen.
Nje fllad lakmiqar e i joshur nga parfumi yt perdridhet si gjarper ne belin tend kur ti buzeqesh. Perdridhet si gjarper ne belin tend e ti i buzeqesh derisa iken me buzeqeshjen tende ne strajce.
Ftojake ēapkene, gjithēka qendron mes nesh. Jemi si dy ishuj, te ndare nga fati mizor. Ti je ne lulezimin e pare e ngjizur mrekullie. Je si sorkallja ne valle livadhesh, e pazbutur.
Syte e mi nuk i ndahen imazhit tend, gjithsesi, derisa n'horizont venitesh ngadale porsi muzgu. E deshiroj afshin tend si femija qumeshtin e gjirit o ftojake ēapkene me buzeqeshjen e bukur si dielli. |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:58 am | |
| Mengjes i strukur ne kohen me ngrice Pa ty i heshtur me ndjenjen pa teprice pa ty i humbur pa fjale Me ty Pikture plot ngjyre te gjalle
Me ty pa ty, ky mengjes po shkon Me ty pa ty ky acar s'ndalon Me ty nje dite ndoshta jo larg Per ty nuk ndaloj as edhe nje varg
Per ty qe flak e ndez zemren time Per ty qe hesht dhe le vend per zhgenjime Me ty pa prap une do jetoj Si mumje ne kohe pa shpirt do vazhdoj.. Mengjes i strukur ne kohen me ngrice Pa ty i heshtur me ndjenjen pa teprice pa ty i humbur pa fjale Me ty Pikture plot ngjyre te gjalle
Me ty pa ty, ky mengjes po shkon Me ty pa ty ky acar s'ndalon Me ty nje dite ndoshta jo larg Per ty nuk ndaloj as edhe nje varg
Per ty qe flak e ndez zemren time Per ty qe hesht dhe le vend per zhgenjime Me ty pa prap une do jetoj Si mumje ne kohe pa shpirt do vazhdoj.. |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 2:59 am | |
| Puthme!
Puthme fort puthme e mos ndalo, merrma frymen me ngadale! Permbi mua embel pranvero, porsi dielli mbi boren e bardhe!
Puthme prap puthme si di ti, ēoma trupin ne ekstaze; Sikur flladi i veres ne nxehtesi joshme ti pa thene nje fraze!
Puthme ti puthme me mijera here, qe dhe engjejt t'na kene zili! Prekmi buzet me buze si floket ne ere, jepme zjarr ne brendesi!
Falmi mua buzet e embla, falma mua trupin tend! Dashurine tende shume ma ka enda le te kallim flake kete vend. |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 3:00 am | |
| Ah sa shume te dua egersisht te dua merri lotet e mij sonte merri pash mua pash heshtjen tone sonte nuk dua te te them zemer... sepse zemra ime po me len.. dhe do te te them shpirt per te fundmen here se shpirti nuk vdes kurre dhe per te fundmen here dua te te them se une te deshta..... |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 3:00 am | |
| Ekstaze.
Prej qiellit te thyer lote pikojne, si yje te dlire qe jete tjeter kerkojne. Bien mbi trupin tend, te zhveshet e te ngrohte, si shi mbi prush. Energjia qe te rrjedh damaresh i vlon, i avullon, i kthen nga erdhen qe qielli te qaje perseri me gjemimat, bubullimat e lotet e tij te shtrejte, pa reshtur, kur trupi yt i qejfit te kenaqet, te shijoje ate ndjenje te akullt qe rreshqet mbi lekuren e zjarrte tani puprrisur, ate potere qe pershkon nje hemisfere, per tu hedhur serish mbi ty plot epsh, pa hezituar, mijera here. pa u lodhur, pa pushuar. |

| Ti ike sic erdhe Pa zhurme pa fjale Dy fjale sa i prita te me thuash me fal |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 3:01 am | |
| TE LUTEM O NATE
Asnjeher ste pashe po sa shume te njoh Asnjeher ste preka po sa shume te ndjej E sa afer te mbaj E sa shume te dua Ne u njohem ate nate ,ate nate kur skishte gje tjeter pos nates Ti erdhe dhe si hene me shendrite Rrugen per ne miresi
Sa larg je e sa afer te dua Cdo nate te shikoj e I them henes e I them nates E i them edhe vetes Naten e mire zemer , Merre kete dashuri e I qo atij I qo atij nje dashuri te larget Kudo qe te jete sonte AI Vetem ta di se eshte dikund Duke me kujtuar Duke vrare,me lot dashurine Qe kurre se jetuam O nate ku e humbe ate Ku e hodhe o trishtim Ku ia ndale ate buzeqeshje Ne cilen udhe te paudhe e ke tretur O nate perse kaq keq na ndave Por AI
te lus LE TE ME KUJTOJE Se me dashurine e tij me shendriti Rrugen te mos e humbja
Hene mu be e me rrinte si dhender Sa me mall e ndjeja Sa me force e dashuroja Ashtu sikur tani Ashtu si cdo here
Sa larg eshte tani E sa afer e dua.. O nate te lus qe AI..
LE TE ME KUJTOJE Le te qaje per mua aq sa te doje Se lotet e tij mua shprese me japin Cdo nate me lagin Me ngushellojne
Mbase edhe me forcojne.. Le te me buzeqeshe kujtimeve Kur vargjet I vrisnim me dashuri Kur ti o nate shendrisje Si te ishe dite Vetem le te me kujtoje
O nate me trup te mbuluar
Sa lutje te kam bere Si per nje pike uje Sa fjalet ti kam thene Qe te ma kthesh se paku ne endrra O nate me sy te pagjume .. Merre sonte kete varg e ia dergo Kudo qe te jete Vetem ia dergo E ia thuaj
AJO NUK TE KA HARRUAR |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 3:02 am | |
| Me plagen ne gjoks, o luftetar.
Cila heshte ta shporoi gjoksin o luftetar, qe s'po te merr te mbyllur plaga?! ...mos dhe ti ne fushe je ndale, qe mbi fytyre te ka rene nata?!
...Azganen e hijshme do kesh takuar, me ata syte e saj te pazbutur, qe te shikojne si te dashuruar e ta kthejne zemern ne nje flutur.
Do kete kenduar ndonje kenge zanash tek te ēonte ne te sajen strehe e ti i mrekulluar e ndiqje arash pas parfumit qe zinte pre.
Do jesh ndjere mbret mbi ate shtrat ku si thupur trupi i dritheronte, ku dhimbe e embel prap e prap si zjarmģ ishte e nuk lendonte,
drejt tek endrrat pastaj perkundur, ku te ka zaptuar ngrice e acar, ku je kthyer ne shprese te humbur ne vreshten e plogesht me toke te thare.
Ku ke pare trishtime te shtrydhura, shpirtra te humbur qe fort bertisnin, ku pertej dyerve prej nates t'mbyllura rinin te joshur sikur te prisnin.
...edhe une aty u urreva, prandaj endem si zog shtegtar. ...edhe une aty u ktheva me plagen ne gjoks, o luftetar. |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 3:02 am | |
| Ti hyre ne zemren time, thjesht per te pare dy sy. Por ēelsin e zemres e humba dhe ti mbete aty... |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 3:03 am | |
| Kete vere
Kete vere dielli nxeu pak si shume Me shume se cdo here tjeter Aq sa dogji edhe te fundmet shpresa.. Cdo te ndodh veren tjeter nese une dhe ti Me nuk do te ecim hapsirave tona.. Nenqiellit te vranet te ketij qyteti plot fjale Nese je hidheruar me kengen time Mua ku me ke lene..? Sa keq qe harrimi eshte vdekjeprures.. Kjo vere mbet ne kalendarin tim bashke me ty Rrumbullaksuar me ngjyren e kuqe te cilen asnjeher nuk do ta prekim. |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 3:03 am | |
| Nga une nė njėrėn nga ėndrrat e netėve tė mia ishe ti nė njėrėn nga mėngjeset e bardha tė shpirtit prap ishe ti, nė njėrin nga shikimet pėrtej lartėsive ishe po ti ishe diku i fshehur nga bota e marrė ndėrsa unė mora veē pak jetė nga ditėt e jetės tėnde dhe u ktheva nė strofullėn time pa bėrė zhurmė sepse ti ishe ėndrra vet.... |

| Mė thuaj nga duhet tė dal Nga dyert e pasme tė shpirtit tėnd Apo nga dritarja qė po rrapėllon cuditshėm Mė thuaj si tė tė harroj Mė mėso ta bėj kėtė sepse dimri erdhi Pėr tė shembur si gjithmonė kalatė e ndėrtuara prej rėre Pėrsėri e pėrsėri ....! E unė kam frikė dimrin, zemėr. |

| Asgjė mė nuk ėshtė me ngjyrėn e kuqe Si dje , si mbreme, si dikur Si ate nate si ate mengjes Si ate vere Asgjė mė nuk e ka bukurinė e zėrit tėnd Si atė ditė Si atė mot Si atė shekull Kur unė tė deshta pafundėsisht |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 3:04 am | |
| Edhe te lodhura..edhe te gerryera deri ne asht Edhe te kuqe a te verdha cofshin Edhe pse ti spo mundesh me i shkrue si du une Ska dert..vec shkruji.. Vec jepu pak fryme nga fryma jote Vec jepu pak lodhje nga lodhja jote Vec mos mi le te zbrazta Mos mi le pa jete Se une nuk dua te mbaroj Sic mbaroi ajo Sepse ajo u be per te qendruar Ashtu sikur une qe po dua Te jem Pa fillim e fund, pa mbarim Po gjarpnoj ku skam gjarpnue asnjeher Neper kosmosin tand Per ta kap yllin qe sdo ta leshoj kurre
. |

| Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE Sun Nov 30, 2008 3:04 am | |
| Madhėrishėm filloi rrėfimi pėr ne rrėfimi qė fundin sja gjen dot kush me mijėra netė e mijėra ditė gjersa njė ditė gjersa njė ditė sdinim ēka tė flisnim
dhe sėrish filluam nga fillimi |
|  | | Sponsored content
 | Titulli: Re: POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE  | |
| |
|  | | | POEZI DASHURIE, POEMA , VJERSHA, KRIJIME, SHPREHJE DASHURIE | |
|
Similar topics |  |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |
|